[digmar]

Så tycker bloggarna

Posted in medier, sociala medier by Ola Eriksson on 9 januari - 2009

I går körde vi ut vårt första nyhetsbrev inom ramen för DIG och berättade om den här bloggen för första gången. En hel del kommentarer har droppat in under dagen, både i min mailbox och på bloggar.

Martin Edenström konstaterar att vi kör ut DIG på vårt gamla system, E-drum, samtidigt som vi sitter med en övergång till norska Escenic. Detta sätter även huvudet på spiken för vissa av de mer negativa kommentarer vi fått. E-drum är inget system ämnat för 2009. Det saknar vitala delar för vad som kan anses vara standard för en webb av 2009. Men vi ville inte vänta tills implementeringen av Escenic var klar. Men vi ser fram emot version 2.0 av DIG redan under våren, i ett nytt system, med en mängd nya funktioner.

Sedan anser jag att IW närmar sig Dagens Media lika mycket som vi närmar oss dem. Att vi närmar oss och får flera beröringspunkter tycker jag visar på att vi fortfarande verkar i en ung bransch där tekniken fortfarande spelar en väsentlig roll. När vi skriver om internet och andra nya medier är det fortfarande ofta tekniken gör sig påmind. Skriver vi om reklamfilm är det extremt sällan (aldrig?) som filmformat eller inspelningsutrustning nämns. Frågan är om vi kommer att komma till samma läge vad gäller reklam på nätet.

Olle Lidbom på Vassa Eggen påpekar ungefär samma saker men jag uppskattar i alla fall att innehållet får godkänt.

Hans Kullin på Media Culpa sammanfattar också läget tämligen bra. Ett RSS-flöde är fixat. (http://www.dagensmedia.se/dig/rss.asp)

Planning STHLM nämner också nyhetsbrevet.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. deeped said, on 10 januari - 2009 at 16:48

    Gjorde jag också på niclasstrandh.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: