[digmar]

Honkamaa och Palm-Jensen till reklamförbundet!

Posted in människor by Ola Eriksson on 13 januari - 2009

Pia Grahn Brikell, slutar som vd för Sveriges reklamförbund. Istället blir hon vd för reklambyrån Storåkers McCann. Enligt reklamförbundet har processen för att hitta hennes efterträdare redan påbörjats.

Jag hoppas på någon som vurmar för digitala medier och inte tycker att print är det sexigaste som finns. Med det inte sagt att det skulle vara Pia Grahn Brikells inställning.

Varför inte sätta Farfars Matias Palm-Jensen på vd-stolen? Han kan digitala medier, tycker om att synas och höras och känner allt och alla i branschen.

Eller så kanske det är dags att väcka Stina Honkamaa till liv igen? Som vd på Carat syntes och hördes hon ordentligt och visade på bred kompetens. Året på Google har säkerligen varit lärorikt men från mitt perspektiv har hon försvunnit alldeles för mycket i den amerikanska organisationen som inte vill kommunicera något av vikt utåt. Inte hennes, utan arbetsgivarens fel alltså. Som vd på reklamförbundet skulle hon kunna få även reklamare att anse att sökannonsering är lika sexigt som print. (Flera gånger har jag fått höra om copys som skitit i att skriva sökannonser för att det ansetts för tråkigt och överlåtit arbetet till kunden istället). Liksom Matias Palm-Jensen kan Stina Honkamaa branschen och känner de flesta.

Sannolikt att någon av dessa tar över? Inte speciellt, jag tror tyvärr att de båda trivs alldeles för bra på sina nuvarande jobb.

Så här resonerar Elisabeth Ström, ordförande i reklamförundet om en ersättare till Pia Grahn Brikell

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. dojan said, on 13 januari - 2009 at 21:19

    Nja…det skulle förvåna mig om Stina ville ta jobbet, om hon blev erbjuden. Ren spekulation förstås. Men uppfattar henne inte som särskilt idéburen, utan strikt kommersiell. På ett positivt sätt.

  2. oeedig said, on 16 januari - 2009 at 16:15

    Det skulle förvåna mig också, men jag tror ändå att hon skulle kunna passa på posten.

  3. dojan said, on 16 januari - 2009 at 16:28

    Check!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: