[digmar]

Så ser nya Dn.se ut

Posted in medier by Ola Eriksson on 6 februari - 2009
Nya Dn.se?

Nya Dn.se?

Under fredagkvällen dök länkar till vad som verkar vara en redesignad Dn.se upp på Bloggy. På www9.dn.se/sport syns hur det ser ut. Hela sajten verkar ligga på www9 i ny tappning, förutom en förstasida.

Den röda toppnavigeringen är bortbytt mot en ofärgad dito, till utseendet ganska lik den som återfinns på Svd.se. Högerspalten har blivit tunnare till förmån förden yttersta spalten. De två är nu lika tjocka och båda spalterna innehåller rejält med redaktionellt material. Sajten är numera också centrerad istället för vänsterställd, precis som Svd.se och så som Aftonbladet.se blev när de nyligen byggde om. Sajten är stilren, enkelt och ganska färglös. I mitt tycke bra egenskaper, även om den inte direkt sticker ut från mängden.

De numera obligatoriska dela-funktionerna är implementerade, liksom ”rätta artikel”, en möjlighet för läsaren att påpeka felaktigheter i artikeln.

I den version som nu finns ute är annonstaggar inlagda men några annonser syns inte. Ett nytt format som jag inte tidigare sett hos Dn.se ligger överst i vänsterspalten.  Annonsplats finns även i den inre högerspalten, något som inte funnits tidigare. Det känns inte heller omöjligt att vi kan få se ett panoramafortmat ovan den gråa list som i den nya versionen ramar in sajten. (Uppdatering 19.53: Nu syns till och med ett panoramaformat ovan den grå listen.)

Det mesta verkar fungera på den nya sajten även om det finns en del kosmetiska missar. Således verkar lansering kunna vara ganska nära. Dock ska det påpekas att jag inte fått bekräftat att detta är den version av Dn.se som ska bli nästa skarpa version, även om det verkar oerhört osannolikt att det inte skulle vara det.

Annonser
Tagged with: , , , ,

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Björn Lilja said, on 7 februari - 2009 at 10:58

  Hej Ola

  Du kan läsa mer om och följa utvecklingen av nya sajten på DN.se-bloggen: http://blogg.dn.se/blogg/dnsebloggen Mer information kommer!

  Hälsningar
  Björn Lilja, DN.se

 2. Nikke said, on 7 februari - 2009 at 15:42

  Och det ser ut som om avsändare framgår även under underavdelningrna. I den nuvarande versionen syns aldrig DN.se i toppen när man går in under underavdelningar som Kultur och Ekonomi.

 3. […] Dagens Media-bloggen digmar uppmärksammade jag igår att DN.se också jobbar med ett nytt utseende. Precis som bl.a. […]

 4. oeedig said, on 9 februari - 2009 at 8:23

  Björn: Kul med ny sajt. Det här kommer vi säkerligen återkomma till!

 5. Henrik said, on 10 februari - 2009 at 23:17

  Tycker den nya designen är riktigt snygg, gillar de dubbla kolumnerna. Klart det är synd för dn att den nya siten läckte ut innan release, men det är väl kanske inte hela världen. Tycker iaf att DN hanterade misstaget bra, och vände det till något positivt.

 6. Dn.se på banan « [digmar] said, on 17 februari - 2009 at 10:48

  […] nyutvecklade sajt tillgänglig för allmänheten. Misstaget upptäcktes och spreds bland bloggar, jag skrev bland annat om […]

 7. DN bygger om « Sounds of Boule said, on 17 februari - 2009 at 12:55

  […] antal bloggar om att DN.se håller på och bygger om. Det kunde man läsa om till exempel här och här. Den nya formen skulle se ut på det här viset.  För undertecknad såg ombyggnads arbetet dock […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: