[digmar]

Olagligt fortfarande bättre än lagligt

Posted in affärsutveckling, medier, webb-tv by Ola Eriksson on 4 maj - 2009

Jag har åkt dit på att se Robinson i år. Bra dramaturgi, välproducerat, inte allt för puckade deltagare och snyggt. Bra tv-helt enkelt. Men 20.00 på lördagkvällar är en usel tid. Inget av de hittills sju avsnitten har jag sett då.

Det här ger ett par olika alternativ:

– reprisen klockan 11.30 i den vanliga flödes-tv:n på söndagen. Inte heller det här känns bra, den tablålagda tv:n passar mig helt enkelt inte.

TV4 Play. TV4:s lagliga streamingtjänst som är snygg och lättanvänd men fullständigt oanvändbar på mitt mobila bredband. Jag är osäker på om det är mitt mobila bredband eller sajten som ja ska skylla på men där jag bor fungerar det inte alls. Det hackar något otroligt, att se en minut tv innebär minst en minut tystnad där spelaren säger åt mig att det blivit fel. Tjänsten verkar heller inte riktigt kunna cacha hem programmen, att låta den rulla ett tag utan att titta och sedan spola tillbaka till början hjälper inte.

– Illegal fildelning. Att döma av datumen för uppladdningen av programmen till välkända torrentsajter som The Pirate Bay så tar det inte många minuter efter att programmet är avslutat på tv:n innan det ligger ute. Utan reklam, bra upplösning och utan hackningar när det väl är nedladdat.

När tv-kanalerna faktiskt tar tag i saker och levererar en tjänst med stor potential så vill jag använda den. TV4 Play verkar än så länge också ha en låg andel reklam, de gånger jag tittat mig i genom ett hackande program så möts jag av mycket få reklaminslag. Trots detta är de olagliga alternativen i många lägen tyvärr fortfarande bättre än de lagliga. Förhoppningsvis stämmer det inte speciellt länge till.

Annonser

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Markus "LAKE" Berglund said, on 4 maj - 2009 at 20:48

  Vissa bolag försöker dessutom stoppa tittare från att se på deras websändningar online:

  http://fridholm.net/2009/05/02/men-va-fan/

 2. […] Olagligt fortfarande bättre än lagligt […]

 3. minnesmedia said, on 5 maj - 2009 at 11:07

  Betalar inte TV4 ersättning för ”privatkopiering” till CopySwede? Eller är det bara SVT som gör det? Är det inte lagligt att spela in material från TV? Jag trodde det var det som CopySwede fick pengar för.

 4. […] fildelar, men varför fildelar jag?  Jag läste precis ett inlägg av Joakim Jardenberg där han ger ett bra exempel gällande Robison, Tv4 Play samt 3G modem. Jag […]

 5. Mathias Karlsson said, on 5 maj - 2009 at 12:34

  Moral VS enkelhet?

  Nedan finner du mna åsikter angående detta.

  Tack för mycket intressant läsning.

  /Mathias

  http://mathiaskarlsson.wordpress.com/2009/05/05/moral-gentemot-enkelhet/

  • Ola Eriksson said, on 5 maj - 2009 at 13:33

   Precis. Enkelheten finns inte hos de lagliga varianterna riktigt ännu. Och samtidigt som jag vet att illegal fildelning är just illegal fildelning så kan jag inte riktigt ta brottet fullt på allvar. Ungefär som att gå mot rött, jag vet att jag inte får, men jag gör det ändå när inga bilar är i närheten och jag vet att jag inte kommer att skada någon…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: